Det viktigaste tipset när du skriver personligt brev

Den senaste tiden har jag fått en del jobb av privatpersoner som vill att jag ska skriva cv och personligt brev åt dem. Jag tycker att de här uppdragen är väldigt inspirerande, eftersom det innebär ett stort förtroende. Arbetet jag lägger ner har potential att hjälpa någon att byta jobb, flytta till en ny stad och kanske förändra deras liv för evigt. Det förtroendet tar jag på mycket stort allvar och när jag lyckas får jag en stor dos kärlek tillbaka vilket gör det mer än värt besväret.

Nåja, nu har jag ju utlovat det viktigaste tipset när det gäller att skriva personligt brev. Här kommer det:

Visa att du vill ha JUST det jobbet du söker och att du har valt företaget av en anledning.

Det kanske låter banalt, men många faller på just detta. Att förmedla det här budskapet förutsätter ju faktiskt något annat också, nämligen att du verkligen vill ha jobbet du söker. Därför är det bättre att söka färre jobb och bara koncentrera dig på jobb som du VERKLIGEN vill ha.

Märk väl att detta har ingenting att göra med hur glassigt jobbet är eller så, du kanske VERKLIGEN vill jobba på Pressbyrån eftersom det passar dig eller ditt liv, det handlar bara om någonting som är näst intill omöjligt att fejka och som är varje arbetsgivares våta dröm – känslan av att DU har valt DEM av en anledning.

Så, där har du det. Om känner dig osäker och vill ha hjälp med att skriva cv eller personligt brev, kontakta mig!

Leave a Reply