Google Analytics i WordPress

Jag gjorde ett miniframsteg idag på bloggen. Tidigare har jag försökt fixa SEO:n på min sajt, men störde mig på att Google inte tycktes hitta mina blogginlägg sedan jag bytte från B2Evolution till WordPress. Något genant insåg jag idag att jag ju inte har någon spårningskod på de nya WP-inläggen, jag som ändå är helt okej på programmering borde verkligen ha fattat det här tidigare. Om du har samma problem så är det allra enklaste att installera en Google Analytics-plugin i WordPress. Jag valde “Google Analytics for WordPress” eftersom den är gjord av Yoast som jag har använt tidigare (SEO by Yoast eller något i den stilen).

Så här går du tillväga för att lägga till Google Analytics i WordPress:

1. Klicka på “Plugins” och “Add new” i din WordPress-dashboard.
2. Sök efter “Analytics”.
3. Välj Google Analytics for WordPress.
4. Klicka på knappen där du tillåter WordPress att komma åt ditt Google-konto. Om det inte fungerar, klicka i “Manually enter your UA code” och klipp in din UA-kod manuellt. UA-koden kan man säkert hitta på något enklare sätt, men jag klippte helt enkelt ur den ur min spårningskod på Google Analytics. UA-koden ser ut så här “UA-12438594-1”.

Om du vill kolla så att det verkligen fungerar med en gång så kan du gå in på ett blogginlägg, öppna en ny flik med Analytics, klicka på “Startsida”–> “Realtid” och se att du har en besökare där. Voilá!

Leave a Reply