Dokumentär om Freud i min podcast Sinnessjukt

Nu finns en dokumentär om Freud ute i min podcast Sinnessjukt! Läs mer om dokumentären och dess olika delar på länken. I dokumentären medverkar bland andra amerikanen Frederick Crews och svenske Billy Larsson, som till vardags arbetar med KBT i Göteborg (han är KBT-psykolog och filosofie doktor i psykologi).

Hela avsnittet är tillgängligt i poddens Patreon-kanal på patreon.com/sinnessjukt

Trevlig lyssning!

Bygglov och konstruktionsritningar med BTIB

Hej!

Jag har hjälpt ett bolag som heter BTIB med lite informtiva texter till deras hemsida. De hjälper kunder med exempelvis bygglovsritningar och konstruktionsritningar. Det är alltid kul att arbeta med företag som är ledande i sin bransch, som man märker har kommit längre än sina konkurrenter. Kring bygglov finns det en närmast oändlig mängd regler och fackbegrepp som är svåra att som lekman sätta sig in i. Med hjälp av deras experter tar jag fram texter som förklarar de här rätt komplicerade processerna på ett enkelt vis.

/Christian

Dokumentär Beckomberga sjukhus

Hej!

Nu finns min dokumentär om Beckomberga sjukhus, det mytomspunna mentalsjukhuset i Stockholm, ute!

Dokumentären om Beckomberga spänner över hela sjukhusets historia, från öppnandet i oktober 1932 fram till nedläggningen. Jag berättar även om bakgrunden till att man byggde sjukhuset och huruvida man egentligen kan påstå att Beckoberga har stängt. Dessutom avslöjar jag en rad nya detaljer om några av våra största artister, inte minst Jussi Björling vars vistelse på Beckomberga tidigare varit ett obekräftat rykte. Hur ligger det till med den saken egentligen? Även artister som Monica Zetterlund, Josephine Baker, Alice Babs och Lill Lindfors har kopplingar till Beckomberga, dock inte som patienter. Vad de gjort på Beckomberga berättar jag mer om i del 2 av dokumentären som är tredelad.

Min dokumentär om Beckomberga finns på Patreon.com/sinnessjukt

Föreläsning om psykisk ohälsa

Föreläsning psykisk ohälsa, depression, ångest

Föreläsning psykisk ohälsa, med Christian Dahlström

En föreläsning om psykisk ohälsa kan vara någonting för din arbetsplats (psykisk ohälsa på arbetsplatser är ett stort problem), skola, konferens eller event. Jag föreläser om psykisk ohälsa sedan många år tillbaka och får alltid högsta betyg, läs mer om min föreläsning om psykisk ohälsa på länken där du även får veta pris på min föreläsning. Psykisk ohälsa är brett och jag pratar främst om de två stora sjukdomsområdena: depressioner och ångestsjukdomar, men kommer in även på NPF-diagnoser, bipolär sjukdom, schizofreni och annat. På länken finns även omdömen från en hel del av mina tidigare föreläsningar, samt mer information om vad föreläsningen innehåller.

/Christian

Podcast om Champions League: CL-podden!

Hej!

Jag har en ny podcast om Champions League som heter CL-podden, kolla gärna in den.

Förutom mina skrivuppdrag har jag numera även släppt en till bok om psykisk ohälsa som redan har sålt slut. Den heter Kalla mig galen: berättelser från Psyksverige och går snart att köpa signerad igen på länken. Annars finns den så klart i alla andra bokhandlar både på stan och på nätet, kolla gärna in den.

Ha det bäst!

/Christian

Förfrågningar om transkribering och bra böcker om psykisk ohälsa

Jag får mycket förfrågningar om att transkribera just nu. Har inte tid med alla men hör av er så får ni svar och prisuppgift (se priser här annars). Ifall ni vill ha arbetsprover på transkribering eller någonting annat hittar ni det här, så köper ni inte grisen i säcken.

Annars ägnar jag mycket tid åt mina projekt om psykisk ohälsa just nu. Min podcast Sinnessjukt går väldigt bra, ligger på topp-10 på iTunes bland alla nya poddar i Sverige till exempel. Min blogg vadärdepression.se fortsätter att dra väldigt mycket läsare, den senaste tiden har jag bland annat skrivit inlägg om bra böcker om bipolär sjukdom och bra böcker om att gå in i väggen (utmattningsdepression). Läs gärna!

Min bok om panikångest och depression säljer fortfarande bäst av alla böcker i Sverige i kategorin ångest och depression. Köp den signerad här!

Jag föreläser om psykisk ohälsa med jämna mellan rum, har bland annat bokningar i Dalarna och Skåne de närmaste månaderna. Återkommer med exakta datum och platser, om du vill boka mig kan du läsa mer på länken ovan.

Annars jobbar jag också en hel del med copy just nu, både på byrån där jag är anställd och som frilans. Till exempel skriver jag för den här bloggen som drivs av Erik Fors-Andrée som är en väldigt inspirerande och begåvad entreprenör.

Over and out.

Bok om depression och panikångest – bäst och mest såld i Sverige!

Min bok om depression och panikångest är bäst och mest såld i Sverige just nu!

Min bok om depression och panikångest är bäst enligt läsarna, och mest såld i Sverige just nu!

Mest såld och bäst betyg – min bok om depression och panikångest har fått så otroligt mycket uppmärksamhet och hedersintyg överallt. Sedan den kom ut är boken den mest sålda boken om depression och panikångest i Sverige till exempel, vilket gör mig oerhört stolt. Det visar att man kan skriva om ett ämne med tabustämpel och ändå nå ut.

Bok om depression och panikångest högst omdöme

Betygen just nu på CDON.com!

Dessutom har den höga betyg både bland läsare, bästa betyg (5 av 5) i snitt både på Bokus och på CDON.com och finfina 4.3 på Boktipset. Många som skrivit recensioner säger fantastiska saker om boken, som den här kommentaren från Ann-Sofi Maria Johansson på Bokus:

“Verkligen bra bok , har hjälpt mig mycket. Rekommenderas starkt:-) Jag som aldrig har läst en hel bok läste ut den på en dag.” (Betyg 5 av 5)

Eller den här på CDON.com av Maria:

“En bok som alla bör ha i sina hem 🙂 Tar upp de viktigaste frågorna och ger enkla och raka svar.” (Betyg 5 av 5)

Expertbetyg

Högst betyg från läsarna är givetvis det viktigaste, men jag tycker också att det är kul att flera experter hyllar min bok. Psykiatriprofessor Martin Schalling till exempel har sagt så här om min bok:

“En av de mest tillgängliga och lättlästa böckerna inom psykiatri idag. En mycket informativ och användbar bok även för professionen psykiatri!”

Också läkaren och forskaren Pär Höglund, som jag har haft med i Psykpodden, har gett ett lysande omdöme om boken:

“En utomordentligt bra bok som ger bra fakta och översikt över panikångest och depression. Boken är dels en insats för att minska okunskap och fördomar mot psykisk ohälsa, dels ger den drabbade och anhöriga mer kontroll över sin sjukdom!”

Om du vill läsa fler omdömen från experter och kändisar hittar du dem här. Köp gärna min bok signerad här om du vill! 🙂

Transkriberar intervjuer och lite annat

Hej!

Den senaste tiden har jag jobbat med transkribering av intervjuer och lite annat. Jag kör ju deltid som anställd copywriter nuförtiden också, så det finns inte så mycket tid över. Dessutom har jag de senaste veckorna dragit ner rejält på arbetet på grund av någon slags utmattning som jag ska till vårdcentralen för snart. Därför har jag tackat nej till en hel del förfrågningar, men alltså tagit några transkriberingsjobb och annat som jag känner att jag kan hantera nu.

Det är frustrerande att inte kunna arbeta för fullt nu när det går så bra, men jag måste sätta hälsan först och eftersom jag känner till riskerna med utmattningssyndrom och utmattningsdepression (som jag bland annat skrivit lite om i min bok) så har jag varit tvungen att dra i nödbromsen. Det betyder till exempel att vår podcast ligger på is just nu, likaså min blogg och mina andra sociala medier som har vuxit väldigt snabbt sedan boken släpptes.

Jag hoppas att jag är tillbaka i full produktion snart, och ni får gärna höra av er så klart, men om jag inte svarar just nu vet ni varför.

Ta hand om er!

Tillbaka efter sommaren: föreläsningar och podcast!

Nu är jag tillbaka efter semester och annat (läs bokrelease med marknadsföring/intervjuer) och är i full produktion.

Till exempel kommer jag att satsa mer på föreläsningar i höst, något som jag började med lite lätt i våras. Min föreläsning om depression och ångest kommer att kunna bokas direkt via mig eller via Sveriges största talarförmedling Talarforum.

Jag och Rebecca Anserud fortsätter också med vår podcast Psykpodden som har fått en ny hemsida. Podden har växt fort och blivit riktigt stor vilket är kul.

Om ni vill ha hjälp med någonting i textväg är det bara att höra av er. Ha det gott!

Panikångest och depression – Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier

Panikångest och depression - Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier.

Panikångest och depression – Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier.

Min bok “Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” är just nu Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier! Det känns otroligt att den har fått ett så bra mottagande. Här är några av omdömena och recensionerna den har fått:

“Tips: bok för alla som mått kass nån gång. Skriven av den fine Christian Dahlström.” – Fredrik Wikingsson

“En förträfflig bok som alla borde läsa, oavsett om du själv är drabbad av psykisk ohälsa eller inte.” – André Vifot Haas

“Många som har drabbats av depression eller panikångest kommer att ha god hjälp av boken. Men även den som har människor i sin omgivning som drabbas kan med fördel skaffa den här boken. För här får man också veta hur man kan hjälpa och stödja den drabbade.” – Inger Alestig

”Den som vill få en snabb och kortfattad översikt av psykisk ohälsa ska läsa den här boken.” – Arvid Lagercrantz

Jättemånga människor med liknande problem har hört av sig på Twitter och på min mejl och gett mig beröm för boken. Jag har ännu inte fått en enda negativ recension eller kommentar från patienter, så jag känner att boken träffat mitt i prick. Den finns att köpa i alla bokhandlar, om du vill köpa den signerad direkt av mig kan du göra det här.

Tack till alla som hör av er till mig, på Twitter heter jag @c_dahlstrom.

Ha det bra!