Podcast om Champions League: CL-podden!

Hej!

Jag har en ny podcast om Champions League som heter CL-podden, kolla gärna in den.

Förutom mina skrivuppdrag har jag numera även släppt en till bok om psykisk ohälsa som redan har sålt slut. Den heter Kalla mig galen: berättelser från Psyksverige och går snart att köpa signerad igen på länken. Annars finns den så klart i alla andra bokhandlar både på stan och på nätet, kolla gärna in den.

Ha det bäst!

/Christian

Förfrågningar om transkribering och bra böcker om psykisk ohälsa

Jag får mycket förfrågningar om att transkribera just nu. Har inte tid med alla men hör av er så får ni svar och prisuppgift (se priser här annars). Ifall ni vill ha arbetsprover på transkribering eller någonting annat hittar ni det här, så köper ni inte grisen i säcken.

Annars ägnar jag mycket tid åt mina projekt om psykisk ohälsa just nu. Min podcast Sinnessjukt går väldigt bra, ligger på topp-10 på iTunes bland alla nya poddar i Sverige till exempel. Min blogg vadärdepression.se fortsätter att dra väldigt mycket läsare, den senaste tiden har jag bland annat skrivit inlägg om bra böcker om bipolär sjukdom och bra böcker om att gå in i väggen (utmattningsdepression). Läs gärna!

Min bok om panikångest och depression säljer fortfarande bäst av alla böcker i Sverige i kategorin ångest och depression. Köp den signerad här!

Jag föreläser om psykisk ohälsa med jämna mellan rum, har bland annat bokningar i Dalarna och Skåne de närmaste månaderna. Återkommer med exakta datum och platser, om du vill boka mig kan du läsa mer på länken ovan.

Annars jobbar jag också en hel del med copy just nu, både på byrån där jag är anställd och som frilans. Till exempel skriver jag för den här bloggen som drivs av Erik Fors-Andrée som är en väldigt inspirerande och begåvad entreprenör.

Over and out.

Bok om depression och panikångest – bäst och mest såld i Sverige!

Min bok om depression och panikångest är bäst och mest såld i Sverige just nu!

Min bok om depression och panikångest är bäst enligt läsarna, och mest såld i Sverige just nu!

Mest såld och bäst betyg – min bok om depression och panikångest har fått så otroligt mycket uppmärksamhet och hedersintyg överallt. Sedan den kom ut är boken den mest sålda boken om depression och panikångest i Sverige till exempel, vilket gör mig oerhört stolt. Det visar att man kan skriva om ett ämne med tabustämpel och ändå nå ut.

Bok om depression och panikångest högst omdöme

Betygen just nu på CDON.com!

Dessutom har den höga betyg både bland läsare, bästa betyg (5 av 5) i snitt både på Bokus och på CDON.com och finfina 4.3 på Boktipset. Många som skrivit recensioner säger fantastiska saker om boken, som den här kommentaren från Ann-Sofi Maria Johansson på Bokus:

“Verkligen bra bok , har hjälpt mig mycket. Rekommenderas starkt:-) Jag som aldrig har läst en hel bok läste ut den på en dag.” (Betyg 5 av 5)

Eller den här på CDON.com av Maria:

“En bok som alla bör ha i sina hem 🙂 Tar upp de viktigaste frågorna och ger enkla och raka svar.” (Betyg 5 av 5)

Expertbetyg

Högst betyg från läsarna är givetvis det viktigaste, men jag tycker också att det är kul att flera experter hyllar min bok. Psykiatriprofessor Martin Schalling till exempel har sagt så här om min bok:

“En av de mest tillgängliga och lättlästa böckerna inom psykiatri idag. En mycket informativ och användbar bok även för professionen psykiatri!”

Också läkaren och forskaren Pär Höglund, som jag har haft med i Psykpodden, har gett ett lysande omdöme om boken:

“En utomordentligt bra bok som ger bra fakta och översikt över panikångest och depression. Boken är dels en insats för att minska okunskap och fördomar mot psykisk ohälsa, dels ger den drabbade och anhöriga mer kontroll över sin sjukdom!”

Om du vill läsa fler omdömen från experter och kändisar hittar du dem här. Köp gärna min bok signerad här om du vill! 🙂

Transkriberar intervjuer och lite annat

Hej!

Den senaste tiden har jag jobbat med transkribering av intervjuer och lite annat. Jag kör ju deltid som anställd copywriter nuförtiden också, så det finns inte så mycket tid över. Dessutom har jag de senaste veckorna dragit ner rejält på arbetet på grund av någon slags utmattning som jag ska till vårdcentralen för snart. Därför har jag tackat nej till en hel del förfrågningar, men alltså tagit några transkriberingsjobb och annat som jag känner att jag kan hantera nu.

Det är frustrerande att inte kunna arbeta för fullt nu när det går så bra, men jag måste sätta hälsan först och eftersom jag känner till riskerna med utmattningssyndrom och utmattningsdepression (som jag bland annat skrivit lite om i min bok) så har jag varit tvungen att dra i nödbromsen. Det betyder till exempel att vår podcast ligger på is just nu, likaså min blogg och mina andra sociala medier som har vuxit väldigt snabbt sedan boken släpptes.

Jag hoppas att jag är tillbaka i full produktion snart, och ni får gärna höra av er så klart, men om jag inte svarar just nu vet ni varför.

Ta hand om er!

Tillbaka efter sommaren: föreläsningar och podcast!

Nu är jag tillbaka efter semester och annat (läs bokrelease med marknadsföring/intervjuer) och är i full produktion.

Till exempel kommer jag att satsa mer på föreläsningar i höst, något som jag började med lite lätt i våras. Min föreläsning om depression och ångest kommer att kunna bokas direkt via mig eller via Sveriges största talarförmedling Talarforum.

Jag och Rebecca Anserud fortsätter också med vår podcast Psykpodden som har fått en ny hemsida. Podden har växt fort och blivit riktigt stor vilket är kul.

Om ni vill ha hjälp med någonting i textväg är det bara att höra av er. Ha det gott!

Panikångest och depression – Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier

Panikångest och depression - Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier.

Panikångest och depression – Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier.

Min bok “Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” är just nu Sveriges mest sålda bok om ångest och fobier! Det känns otroligt att den har fått ett så bra mottagande. Här är några av omdömena och recensionerna den har fått:

“Tips: bok för alla som mått kass nån gång. Skriven av den fine Christian Dahlström.” – Fredrik Wikingsson

“En förträfflig bok som alla borde läsa, oavsett om du själv är drabbad av psykisk ohälsa eller inte.” – André Vifot Haas

“Många som har drabbats av depression eller panikångest kommer att ha god hjälp av boken. Men även den som har människor i sin omgivning som drabbas kan med fördel skaffa den här boken. För här får man också veta hur man kan hjälpa och stödja den drabbade.” – Inger Alestig

”Den som vill få en snabb och kortfattad översikt av psykisk ohälsa ska läsa den här boken.” – Arvid Lagercrantz

Jättemånga människor med liknande problem har hört av sig på Twitter och på min mejl och gett mig beröm för boken. Jag har ännu inte fått en enda negativ recension eller kommentar från patienter, så jag känner att boken träffat mitt i prick. Den finns att köpa i alla bokhandlar, om du vill köpa den signerad direkt av mig kan du göra det här.

Tack till alla som hör av er till mig, på Twitter heter jag @c_dahlstrom.

Ha det bra!

Föreläsning: depression och panikångest stadsbiblioteket

Föreläsning: depression och panikångest stadsbiblioteket

Nu är det bara nio dagar kvar tills min bok släpps, och i tisdags hade jag en föreläsning om depression och panikångest på stadsbiblioteket här i Stockholm. En riktigt mäktig känsla för mig som inte är van vid det.

Med mig på scen hade jag min vän journalisten Kerstin Alex som har läst boken och ställde frågor om den. Jag svarade på frågorna i den mån jag kunde, det verkade efteråt som att de flesta tyckte att jag klarade det mycket bra. Publiken fick också möjlighet att ställa frågor, den frågestunden tog nästan längre tid eftersom det var många som hade bra frågor.

Att det blev fullsatt var en stor överraskning för mig. Jag hade räknat med typ fem pers, nu blev det uppemot hundra vilket var mycket oväntat. Jag stannade kvar länge efter vi var klara och pratade med folk som ville diskutera något jag sagt på scenen. Så inspirerande.

Mars är fullt av PR-grejer inför boken, men just idag är det ganska lugnt vilket känns skönt. Jag sitter på mitt favoritcafé här i Birkastan och fixar med lite saker som kommit efter. Sedan ska jag hem och ordna mina kvitton inför redovisningen, årets överlägset tristaste uppgift. Wish me luck.

Boksläpp, Stockholms stadsbibliotek och nya podcastavsnitt

Nu börjar det närma sig boksläpp och det känns både kul och pirrigt. Min bok heter ”Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” och är en av de mest förbokade böckerna på CDON.com nu.

Den som vill kan se mig på scen imorgon 11/3 kl. 18.30 på Stockholms stadsbibliotek. Där kommer jag och Kerstin Alex (Aftonbladet) prata om depression och panikångest med utgångspunkt från min bok. Det kostar ingenting och ingen föranmälan krävs, det är bara att komma!

Förutom boken har jag jobbat en hel del med Psykpodden som jag har med Rebecca Anserud. I måndags intervjuade vi Cissi Wallin till nästa avsnitt som släpps på onsdag, kolla här för senaste avsnitten av Psykpodden. Vi har också pratat med företag om sponsring vilket så klart vore väldigt kul eftersom vi lägger ner tid och pengar på podden.

Ha det gott!

Headhuntad, ny podcast och tryckfärdigt (nästan) manus

Headhuntad, ny podcast och tryckfärdigt (nästan) manus

Mycket händer just nu här på mitt kontor, vilket inte gör någonting nu eftersom jag tycker januari är en skitmånad. Jag har ingenting emot att jobba hårt under den här delen av året.

I onsdags släpptes fjärde avsnittet av min och Rebecca Anseruds podcast Psykpodden. Vi intervjuade den legendariske journalisten och författaren Arvid Lagercrantz om hans bipolära sjukdom, självmordstankar och annat som vi tycker är viktigt att prata om.

Innan vi spelade in fotograferades vi alla i Röda rummet på Berns i Stockholm av fotografen Anne Lichtenstein. Arvid var oerhört ärlig och jag är väldigt tacksam för att han ställde upp. Avsnittet heter ”4. Arvid Lagercrantz: Bipolär sjukdom, psykoser och karriär” och är det bästa vi gjort hittills tror jag. I varje fall topp fem. Lyssna här eller på iTunes.

På tal om Arvid är boken (han har ju skrivit förordet) nästan tryckfärdig nu, fick en tryckbar kopia av min förläggare häromdagen. Några små förändringar ska göras men jäklar vad snygg boken kommer att bli. Mästaren Niklas Lindblad har gjort designen och jag är svårt imponerad. Den kostar numera bara 109 kronor på CDON.com där du kan beställa den inför releasen 22 mars. In och köp!

Jag har också blivit headhuntad för ett jobb som copy på ett företag här i Stockholm. Jag söker inte jobb eftersom jag trivs så pass bra med min arbetssituation nu, men det här lät intressant så jag har gjort ett arbetsprov och väntar på svar nu.

Det var allt för mig för den här gången, ha det gott!

Podcast #3 och tillbaka till kontoret

somaliassiste

Igår släpptes tredje avsnittet av min och Rebeccas podcast Psykpodden. Det heter ”Somalias siste psykdoktor” och handlar bland annat om hur internetforum och chattar kan vara ett stöd för psykiskt sjuka. Vi pratar även om vilka olika ställen man kan söka hjälp på och hur olika länder i världen ligger till när det gäller psykiatri.

Förutom podden och en del fix med min bok om panikångest och depression har jag varit ledig under mellandagarna. Nu ska jag försöka komma igång lite efter uppehållet men det är inte direkt så att jag studsar ur sängen. Man går ner i tempo när man är ledig, särskilt när det är mörkt och kallt, men om någon vecka är jag tillbaka hoppas jag.

Hoppas att ni har haft en trevlig jul och att det nya året blir toppen!