Krönikor, sökmotoroptimering och korrekturläsning av magisteruppsats

Har börjat bekanta mig med bloggverktyget som jag ägnade nästan hela gårdagen åt att integrera på sajten. Jag lade då bland annat upp fyra krönikor som jag har skrivit de senaste månaderna. Tanken är att jag med tiden ska börja försöka kränga dessa till olika tidningar. Det kräver att jag känner att jag kan spotta ur mig en krönika kanske varannan vecka eller så, och jag har märkt att det är svårt att leverera någonting som är både underhållande och livsbejakande med någon liten knorr så ofta.

Jag hoppas att övningen ska ge färdighet och att den fina feedback jag har fått från vänner, journalister och andra inte bara har varit uppmuntrande i en rent vänskaplig bemärkelse.

Den senaste veckan har jag bland annat arbetat med lite text till The Sofa Store och deras hemsida där de säljer soffor, bäddsoffor och hörnsoffor. Det har handlat om att sökmotoroptimera deras texter. Detta är ingenting jag är expert på även om jag känner till grunderna i SEO, men jag fick instruktioner som var lätta att följa och Nasar som är VD där verkade nöjd.

Dessutom slutför jag just nu ett arbete åt en lärarstudent som skriver magisteruppsats. Det är mestadels korrekturläsning och trots att vetenskapliga uppsatser kan vara lite sega så känns det bra eftersom kunden är trevlig, glad och verkar tacksam för hjälpen.

I övrigt har jag suttit på kontoret där jag numera arbetar och lyssnat på pokerproffsens grymtande över klonkande fiskar (amatörer med röta) och förlorade potter. Det är faktiskt inspirerande att sitta i en miljö där man nästan kan höra klirret från pengarna som byter ägare i parti och minut, även om jag ibland också drabbas av en längtan efter att spela poker som jag misstänker inte är alldeles bra för arbetsmoralen.

Leave a Reply