Ett litet utbrott innan vi tar helg

Idag har jag suttit och arbetat med ett uppdrag som innefattar en stor organisation. Jag har svårt för stora organisationer. Inte att arbeta med stora organisationer, verkligen inte, utan att arbeta i dem. Kanske är det därför jag är egenföretagare, det finns någonting med stora organisationer som känns så oerhört omänskligt.

Det är givetvis en klyscha, att bara vara en utbytbar kugge i ett stort maskineri och så vidare, men jag är verkligen allergisk mot det. Jag älskar samspel med andra människor och att hjälpa varandra. Den sociala biten, att ha arbetskamrater. Det är inte det. Det är någonting annat. Byråkrati, regler, företagskulturer, policybeslut, mellanchefer, lunchkuponger, slöa it-avdelningar, långa beslutsvägar, utvecklingssamtal, internutbildningar, företagskonferenser, klädkoder och missnöjde med kaffemaskiner. Fy fan, fuck off!

Jag kan inte nöja mig med det. Särskilt inte nu när jag har fått smak på att bestämma själv. Jag tar på mig vad jag vill när jag går till kontoret, går de utbildningarna jag vill, köper mitt eget kaffe (te i för sig), väljer jobbtelefon själv, tar de uppdrag jag vill och samarbetar med människor som jag gillar, som gör mig lycklig.

Det enda jag MÅSTE är att se till att jag drar in tillräckligt med pengar. Vissa verkar vara skräckslagna inför det där. Att allting hänger på en själv. Jag är skräckslagen inför motsatsen:

Att jag kan göra så jävla gott jag kan i en organisation, men att det i slutändan ändå är någon annan jävla jävel som bestämmer över mig.

Förresten: Trevlig helg, hörrni.

Leave a Reply