Transkribering av forskningsintervjuer

Transkribering av forskningsintervjuer verkar vara någonting som forskare och doktorander gärna låter någon annan göra. Det är förståeligt ska jag säga, om man inte är van kan det ta otroligt lång tid och är inte direkt superskoj om man ska vara ärlig.

Igår fick jag ett nytt uppdrag, transkribering av forskningsintervjuer på ungefär 15 timmar ljudmaterial. Varje timme inspelning tar ungefär fyra timmar att transkribera, så det kommer att ta nästan två veckor i effektiv arbetstid. Det verkar vara ett känsligt material dessutom eftersom det denna gång krävs att jag kritar under ett tystnadspliktsavtal vilket aldrig har krävts tidigare.

Stora delar av december kommer alltså att bestå av att transkribera de här intervjuerna, lägg till att jag har blivit erbjuden fyra stora projekt som jag ska ta ställning till inom några veckors tid och ni förstår att det kommer att bli till att jobba stenhårt perioden innan jul.

I februari åker jag till Kenya i två veckor för avkoppling, sol och safari. Det är vad jag tänker på när jag inser hur mycket jobb jag har framför mig. Här är en bild på hotellet där jag kommer att toffla runt i mina flip-flops med en milkshake i ena handen och en bok i andra:

Leave a Reply