The Comeback Kid

Minns ni i våras när jag gick miste om ett riktigt bra jobb som jag trodde var i hamn? Det var tur att fick mycket goda nyheter både innan och efter den dagen så att besvikelsen kunde landa lite mjukt trots allt.

Jag skrev i varje fall då om det här misslyckandet då eftersom jag själv tycker att det är trist att bloggar som min ofta bara visar upp saker man lyckats med. Jag själv är överlag inte alls bättre på att vara fullständigt sanningsenlig i bloggen ska jag säga. Även om det har gått väldigt bra för mig det senaste året så har jag också åkt på ett par käftsmällar som jag inte skrivit om här.

En sådan sak var när jag i somras korrekturläste en bok åt en kund som inte alls blev nöjd. Det berodde i för sig på priset, men det var ändå en riktig kallsup. Till mitt försvar så var det superkort deadline och jag var tvungen att korrläsa på papperskopior och posta dem till förlaget. I efterhand funderade jag på om jag hade gjort något fel, men jag kan fortfarande inte tycka att det var oskäligt. Det blir inga fler jobb från det förlaget, men om man vill ha supersnabb och bra service och inte betala för sig så känns det inte som en kund som varit bra i det långa loppet heller.

Okej, varför tar jag nu upp det här nu? Jo, det jobbet jag inte fick i våras som handlade om att vara redaktör för en bok har just blivit mitt trots allt. Hon som ville ha hjälp hörde av sig och var väldigt besviken på den hon anlitade istället för mig. Jag gjorde en analys av boken och skickade till henne. Hon blev jätteglad, det var precis den feedbacken hon behövde. Jag blev väldigt lättad, särskilt eftersom jag hade varit ganska hård i mitt omdöme om stora delar av manuset.

Imorse var jag på hennes kontor och hade ett andra möte där vi diskuterade första kapitlet och de stora dragen i resten av boken. Det känns perfekt än så länge, vi sänder på samma våglängd och jag tror att det kommer bli bra.

Eftersom jag är trött efter det tidiga morgonmötet kanske det här inlägget är lite platt, i så fall ber jag om ursäkt för det. Nu ska jag fortsätta transkribera och försöka hålla ögonen öppna så länge jag orkar. Här står jag och väntar på hissen kl. 07:59 imorse:

Leave a Reply